fbpx
← Back to blog

Allt du behöver veta: Våtservetter

By Rebecca O'Connor · 18. August 2020

Våtservetterna på Limepack tillverkas tillsammans med tillverkningspartners inom Europa. Vi har ett nära samarbete för att säkerställa högkvalitativa våtservetter till bäst pris i hela EU. Du kan beställa våtservetter med eget tryck från endast 5 000 st. med leverans inom 7 veckor efter att ordern godkänts. 

För att säkerställa att du fattar rätt beslut vid köp av våtservetter har vi gjort en liten guide som förhoppningsvis underlättar och informerar!

Papperstyp

När det kommer till våtservetternas utsida och paketering har vi tre olika papperstyper; kraft, papper och triplex.  Men, vad menar vi med papperstyper? Det är materialet som våtservetterna är packade i, och det är materialet som vi trycker din design ovanpå.

Papperstyperna har olika ytor som påverkar ditt tryck. Papperstypen kraft har en matt yta och bakgrundsfärgen är brun vilket ger ett naturligt resultat. Papperstypen som kallas papper är gjord av papper, har en blank finish och vit bakgrundsfärg. Denna typ är den allra vanligaste papperstypen. Det sista materialet, triplex, är gjord av plast och har en blank finish vilket gör den glansig.

Tryckmetod

När vi trycker våtservetterna använder vi oss av tryckmetoden flexografitryck – vilket också är anledningen till att vi använder näst intill 100% Pantone-färger i trycken. Vi kan trycka våtservetterna i upp till 4 olika Pantone-färger där priset på våtservetterna beror på hur många färger du väljer i designen/trycket.

Doft

Våtservetterna är inte enbart bra för ditt varumärke marknadsföringsvis, utan de ser även till att dina kunder kan torka av sig händerna i väldoftande servetter. Vi har två olika dofter som standard: tvål och citron samt alkohol. Utöver detta har vi två andra dofter som inte används lika ofta; mandarin och aloe vera. Priserna ändras inte beroende på vilken doft du väljer, priset ändras enbart om du väljer våtservetter med alkohol.

Storlek

Standardstorleken på våra våtservetter är 60x100mm, men vi kan även tillverka andra storlekar utan extra kostnad. Vi har valt denna storlek som vår standardstorlek då den är den allra vanligaste storleken. Vi har möjlighet att erbjuda en större och en mindre storlek; 60x80mm och 50x120mm.

Om du har en lång logotyp kan det vara en bra idé för dig att välja storleken 50x120mm istället för att framhäva ditt varumärke till exempel. Alla storlekar kan göras i alla papperstyper, och alla dofter är möjliga oavsett storlek. Själva våtservetten intu paketeringen kommer alltid att vara 140x200mm oavsett förpackningens mått.

Om du önskar hjälp med beställning av dina nya våtservetter, eller om du vill ha ett designutkast gjort av vårt designteam är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på mail@limepack.se eller via telefon på +46 76 871 97 91

All blog posts →